MERANO

Merano

Italië heeft een huiskamer in Nijmegen
Italië heeft een huiskamer in de oudste straat van Nederland, de Hezelstraat in Nijmegen: Merano. Generaties hebben daar het traditionele familiegevoel gevoed, op smaak gebracht. Bij Merano proeft het in alles naar Italië naar de sfeer van papa en mamma, van Paola en Spiros en nu hun kinderen Maria en Dimitri. Bij Merano kom je op bezoek, schuif je aan bij de familie, voel je je thuis, word je verwend met de pure smaak van Italiaans eten, met de schoonheid van de eenvoud.

Eten is samen zijn
Sinds 1940 Merano. De muren van het restaurant zijn behangen met familiekiekjes uit die lange geschiedenis. Ook jeugdfoto’s van Maria en Dimitri: “Eten is belangrijk in onze familie. Ondanks de drukke zaak kookte onze moeder toen we klein waren twee maal per dag warm. De hele tafel stond vol. En alles was vers, nooit hetzelfde, elke dag iets nieuws. Natuurlijk zelf gemaakt. Tot de frieten toe, die mama zelf sneed. Eten is voor ons verbinden, samen zijn, familie zijn, zoals thuis aan tafel. Die sfeer van toen nemen we mee in ons restaurant, onze huiskamer.”

Het feest van de eenvoud
De Italiaanse keuken van Merano, het feest van de eenvoud. Mét variaties. Regelmatig worden nieuwe gerechten of bereidingen aan de kaart toegevoegd. Het resultaat van bezoeken aan familie in Italië, waar Dimitri en Maria nieuwe inspiratie op doen en meenemen naar de Italiaanse huiskamer in de Nijmeegse Hezelstraat.

KENMERKEN

Locatie - wit.png

Nijmegen Centrum

Lange Hezelstraat 33A, 6511 CB Nijmegen, Nederland

Budget - Wit.png

Gemiddeld

Openingstijden - Wit.png

Ma t/m Zo
16:00 - 21:30 uur

Beoordeling - Wit.png

Uitmuntend

CUISINE

ITALIAANS

SPECIALS

OVERDEKT VERWARMD TERRAS