• Restaurants Nijmegen

Wij zingen een Toontje hoger...

…want wij gaan lekker opscheppen over Toon!

Terras restaurant Toon Nijmegen

Brood en olijfolie restaurant Toon Nijmegen

Deze week hebben we gedineerd bij Toon. Toon is een leuke, direct gezellig-ogende zaak in het centrum van Nijmegen. We hebben tijdig gereserveerd, zodat we verzekerd waren van een plekje op het terras. We komen aan bij Toon en zien dat het terras eigenlijk zo goed als vol zit. Dat is ook niet zo gek als het buiten nog 25 graden Celsius en zonnig is in de avond. We nemen plaats en er wordt direct gevraagd wat we willen drinken. We krijgen ook meteen een heerlijk stuk brood met olijfolie aangeboden om de grootste honger te stillen. De drankjes staan snel op tafel.


De menukaart

De menukaart ligt al op tafel. Op de kaart vind je drankjes, borrelhapjes, lunchgerechten en natuurlijk de diner mogelijkheden. Qua dranken kan je kiezen uit gin-tonic’s, cocktails, zomerspecials, mocktails, bieren en wijnen. Maar niet getreurd: je kunt ook een frisje of thee bestellen!

De borrelkaart staat vol met lekkers: bitterballen, sashimi, Toons kaasplank, steak tartaar met toast, Toons proeverij, etc. De lunchkaart is wat kleiner maar je kan bij alle gerechten kiezen of je deze op brood wil of als salade met brood wilt bestellen. Denk hierbij aan gerechten als: carpaccio, pulled chicken, geitenkaas en Reypenaar. Maar wij komen voor het diner. Afbeeldingen van de dinerkaart vind je hieronder (het vliegje even wegdenken).Onze food-experience

Het is lastig om een keuze te maken uit zoveel lekkere gerechten! We kiezen voor de steak tartaar, carpaccio en de asperges. Intussen is er al twee keer gevraagd of we een keuze hebben kunnen maken, maar uiteindelijk is het ons gelukt. Naast de gerechten bestellen we ook een fles Spaanse Verdejo. Wat een heerlijkheid.De fles wijn wordt naar onze tafel gebracht en na het uitschenken in een wijnkoeler naast onze tafel gezet. Niet veel later worden de voorgerechten op tafel gezet. Het ziet er heerlijk en vers uit. De porties zijn niet te groot en niet te klein.

Beide gerechten zijn heerlijk en we hebben het snel op. De lege borden worden snel weggehaald en binnen 20 minuten staan de hoofdgerechten op tafel: de asperges. Wat een verrassing. Op het bord liggen 3 perfect gekookte asperges die royaal bedekt zijn met gerookte zalm en een Hasselback aardappel. Maar deze zalm is niet zomaar gerookt, de smaak is anders. We vermoeden dat de zalm door Toon wordt gerookt in hun eigen houtoven. De smaak is GODDELIJK: hier komen we gegarandeerd voor terug!


Asperges gerookte zalm hoofdgerecht restaurant Toon Nijmegen

Ook de porties van de hoofdgerechten zijn in balans. En een leuk weetje: conform de horeca etiquetten hoort zout en peper van tafel te worden voordat het dessert op tafel komt (tenzij je een kaasplankje hebt besteld). Dat was een dikke ‘check’ voor het team van Toon.


Terras restaurant Toon Nijmegen

Terras en omgeving

Bij Toon zit je heerlijk op het terras. Het terras van Toon ligt aan een doorgaande weg waar veel verkeerd voorbij komt. Aan het einde van de avond beseffen we ons dat we totaal geen last hebben gehad van de drukte op de weg. Door de (geluid)schermen aan de zijkant van het terras wordt een hoop geluid gedempt en het verkeer rijdt hier niet snel.


De bezoekers van Toon

Om ons heen zitten gasten tussen de 20 en 40 jaar schatten we zo in. De één als stelletje, de ander op date en kleine vriendengroepjes. Iedereen lijkt vrolijk en geniet van het mooie weer, het eten, de consumpties en de uitstekende service.Het team van Toon

De bediening is erg vriendelijk en attent. Geregeld worden onze glazen opnieuw gevuld met de heerlijke wijn en wordt er op de helft van ons diner gevraagd of we er misschien een karaf water bij willen hebben. Fijn dat er niet meteen een fles Spa Blauw wordt aangeboden, maar lekker Hollands kraanwater. Er wordt ook regelmatig gevraagd of alles naar wens is.

Bijna 22:00 uur…

Helaas mogen we van demissionair premier Rutte nog niet langer op het terras zitten dan tot 22:00 uur. Wij dachten dat dat geen probleem voor ons zou zijn (we hadden immers uren genoeg), maar wat is de fijne avond voorbij gevlogen. Om 21:45 uur wordt (proactief) de laatste ronde drankjes geschonken en om 21:55 uur komt de bedieningsmedewerker naar alle tafels om af te rekenen. Toon houdt de regels in acht en dat kunnen we alleen maar waarderen.

Klein verbeterpuntje (of zijn we te gretig?)

We raden wel aan om de wijn per fles te bestellen, omdat de wijnglazen bij de wijn die per glas worden geschonken naar ons idee wat voller mogen. Dit mag je zelf beoordelen op basis van onderstaande foto. Misschien lijkt het (door de vettige wijn randjes/ druppels in het glas) dat we al uit de glazen gedronken hebben, maar dat is zeer zeker niet het geval.

Glas wijn restaurant Toon Nijmegen

Onze waardering

We hebben genoten van de drankjes, de goddelijke asperges met zalm, de gezellige praatjes met de medewerkers van Toon, de nuchterheid, de levendige omgeving, de service… Natuurlijk komen wij hier graag nog een (paar) keer terug!

Met 100% zekerheid bevelen wij Toon aan en wij waarderen Toon dan ook met een vette 8,5!

Over Toon

Mariënburg 68, Nijmegen

Nijmegen Centrum

www.toon-nijmegen.nl

Cuisine: Lunch, Nederlands, Borrel, Overdekt & Verwarmd terras

Prijsklasse: Gemiddeld

Beoordeling: Uitmuntend


Nice to know

Wij komen altijd onaangekondigd als 'mystery guest' naar een restaurant in Nijmegen. Wij willen the full experience zoals alle andere gasten dat krijgen. Toon was niet op de hoogte van ons bezoek.

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven