• Restaurants Nijmegen

Op het terras bij BRASS.

Wow, we moeten meteen beginnen met hoe fijn we gisteren hebben gezeten bij BRASS. Wat een mooie zaak. Aan de Grote Boel van Nijmegen-Noord tref je dit hippe en moderne restaurant. Wegens de Corona-omstandigheden kan je alleen buiten zitten, maar dat is bij BRASS. geen straf met 19 graden Celsius.We komen aanrijden en zien vanaf de Griftdijk het mooie pand al staan. Het pand valt op in de nieuwbouwwijk, omdat de voorpui volledig van glas is en dat zie je vanaf de weg. 1 minuut later arriveren we bij BRASS. en we staan perplex; what you see is what you get. Als je BRASS. volgt op social media en er zelf bent geweest, snap je wat we bedoelen.


We hebben online gereserveerd en komen aan op een vol terras, Het is zonnig en aangenaam buiten. Hele dikke vette pech dat we een plekje in de schaduw onder de overkapping krijgen toegewezen. Uiteraard zijn we in tijden van Corona blij dat we überhaupt op het terras kunnen zitten. Een verhuizing naar een tafel in de zon (zodra deze beschikbaar is) is geen enkel probleem bij BRASS.


De lunchkaart

We nemen plaats en worden vriendelijk ontvangen. We krijgen een lunchkaart aangeboden waar de hapjes en dranken op staan. Wat een keuze: ruim 40 wijnen worden per glas en/ of fles aangeboden en de bierliefhebber komt hier ook niets tekort. Krijg je trek en wil je een hapje eten? Er zijn zeer toegankelijke gerechten en hapjes die snel geserveerd worden. Er zijn sandwiches, pokebowls, flammkuchen, salades, bites en speciale kindergerechten. Er is geen taart of gebak, maar er is wel een Fusion Lunchbox voor minimaal 2 personen. Met deze lunchbox geniet je samen van alle gerechten van de kaartHet terras

Het terras is groot! Veel groter dan we dachten. BRASS. ligt aan de recreatieplas van Nijmegen-Noord, dus je kijkt over het water. Er zijn rechthoekige tafeltjes waar je met z'n vieren kan zitten en er zijn kleine, ronde tafeltjes voor twee. Buiten dat zijn er half ronde banken waar je met een groter gezelschap kan plaatsnemen. We schatten dat daar zeker zo'n 6 personen kunnen plaatsnemen. Ben je met een groter gezelschap? Dat is geen probleem bij BRASS. Aan de rand van het terras, tegen de waterzijde aan, heb je zitjes waar je zeker met 10 personen kan plaatsnemen. Een heerlijke loungebank met losstaande stoelen. Perfect voor een uitje met de familie of je vriendengroep zeggen wij! Of wat dacht je van de vrijmibo?! De moderne, zware stoelen aan de tafeltjes zitten heerlijk en van de loungebank kom je door het comfort nooit meer af.


De sfeer op het terras is zeer aangenaam. Op het terras hoor je muziek door de speakers. Het is soul and we love it! De tafels staan ver genoeg uit elkaar, dus je hebt geen last van de gasten aan de tafels om je heen en ook de treinen die je op afstand voorbij ziet razen, geven geen geluidsoverlast. In de verte zie je de toren van de Sint Stevenskerk en kijk je tegen de rug van de Oversteek. Wat is het fijn om in Nijmegen te zijn en je zo snel thuis te voelen in deze nieuwe wijk.


Stoor jij je ook altijd aan lege glazen die niet worden meegenomen? Daar hoef je bij BRASS. niet bang voor te zijn. Leeg glas? Voor je het weet is hij weg en staat er een volle voor je neus. Het personeel is vriendelijk en alert en maken graag een praatje. Hier kom je echt voor de service!


Het publiek

Het publiek is qua leeftijd zeer divers. We zien gasten met leeftijden tussen de 6 maanden en 65 jaar. De gemiddelde leeftijd van het volle terras schatten wij op een jaar of 35. Er zitten stelletjes, gezinnen met jonge kinderen, familie gezelschappen en zakenrelaties. Iedereen is welkom! Kinderen zitten in een kinderstoel, een kinderwagen of vermaken zich prima in en rondom het kindvriendelijke terras.Onze waardering

Als we een verbeterpuntje moeten noemen dan is het de aankleding op het terras. Binnen ziet het er tip-top uit, maar buiten is het nog vrij kaal. Dat hoort natuurlijk ook bij de leeftijd van de wijk, maar planten en accessoires kunnen wat ons betreft het terras nóg beter en aantrekkelijker maken.


Wil jij weten of wij BRASS, aanbevelen? Het antwoord hierop is een dikke, vette JA!


Eindcijfer van ons bezoek aan BRASS. is een 9!


Over BRASS.

Grote Boel 20

Nijmegen Noord

www.brassnijmegen.nl


Cuisine: Lunch, Aziatisch, Frans

Prijsklasse: Gemiddeld

Beoordeling: Uitmuntend

Thuisbezorgd: Nee

Afhalen: vanaf 17:00 uur


Nice to know

Wij komen altijd onaangekondigd als 'mystery guest' naar een restaurant in Nijmegen. Wij willen the full experience zoals alle andere gasten dat krijgen. BRASS. was niet op de hoogte van ons bezoek.

267 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven