• Restaurants Nijmegen

Och Moeke, wat heb je ons verwend!

Bijgewerkt op: 10 jun. 2021

Afgelopen weekend hebben we een mystery visit gebracht aan Moeke Nijmegen. Je vindt Moeke Nijmegen aan de recreatieplas in Lent, direct naast de bioscoop. Hoogstwaarschijnlijk herken je het typerende pand als je geregeld over de N325 rijdt.


Moeke Nijmegen
Moeke Nijmegen

In de file bij Moeke Nijmegen
In de file bij Moeke Nijmegen

In shock!


Wat zijn we geschrokken! We hoopten op een picknicktafel direct aan het strand en liepen snel richting het terras, maar we troffen een heuse wachtrij. Het werd ons duidelijk dat Moeke enorm populair is en alle voorbijgangers vonden het de moeite om aan te sluiten in de steeds maar langer wordende rij. Er staan zo'n 7 groepjes mensen voor ons te wachten op een tafel. De wachtrij loopt voor ons langzaamaan terug als wij na 25 minuten wachten aan de beurt zijn. Onze wensen zijn gehoord en we blijken 'good karma' te hebben op deze zonovergoten dag: er is zojuist een picknicktafel (direct aan het strand) voor ons vrij gekomen!


Reserveren is op dit moment overigens niet mogelijk, dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
De lunchkaart van Moeke Nijmegen

Salade Carpaccio Moeke Nijmegen
Salade Carpaccio Moeke Nijmegen

We nemen plaats en er komt meteen een bedieningsmedewerker naar ons toe om de eerste bestelling op te nemen. Binnen 10 minuten staan de heerlijke, koele drankjes op tafel. Op de tafels liggen borrelkaarten en we vragen om de lunchkaart. Op de lunchkaart vind je onder andere salades, hamburgers, kroketten, uitsmijters, broodjes, flammkuchen, soepen en desserts. Daarnaast is er een vrij uitgebreide vega kaart en een kindermenu (met o.a. tosti's en pannenkoeken). Op de drankenkaart vind je warme dranken tot frisdrank en wijnen tot bieren. En wil je liever een cocktail? Ook die kan je bij Moeke Nijmegen gewoon bestellen. Voor ieder wat wils.
Onze food-experience

Wij hebben een salade carpaccio besteld. Na zo'n 20 minuten krijgen we de salade carpaccio op tafel, dus lang wachten is niet nodig bij Moeke. De foto van de salade carpaccio geeft overigens een vertekend beeld. Het lijkt een plat bord, maar onder de carpaccio ligt nog een flinke berg sla in het diepe bord. De salade wordt overigens niet geserveerd met brood. Als je er brood bij wil, kan je dit apart bestellen. De salade carpaccio was groot en lekker. Na een uur of twee zitten we nog steeds te genieten op het terras en krijgen we weer trek. We bestellen een Flammkuchen en een portie bitterballen. Ook de Flammkuchen is net zoals de carpaccio groot en we genieten van beide snack-gerechten. Het is tijd om te gaan en we vragen de rekening. Ook deze wordt op tijd gebracht en we kunnen direct pinnen bij de bedieningsmedewerker. We hebben in totaal 3 uur op het terras gezeten. Met regelmaat kwam de bedieningsmedewerker ons vragen of we nog iets wilden bestellen.


Strand bij Moeke Nijmegen
Strand bij Moeke Nijmegen

Terras en omgeving

De omgeving is prachtig. Terwijl je op het terras geniet van een hapje en een drankje, kijk je op het leuke strand direct aan het terras van Moeke. Verder kijk je uit over het water van de grote plas in Lent waar gezwommen, gevaren, gesupt en gesurft wordt. Hoe heerlijk is het om met vrienden plaats te nemen aan de picknicktafels en de kids in het zand te laten spelen.


Achtergrondmuziek hebben we bij de picknicktafels niet gehoord. Mogelijk wordt er aan de andere kant van het terras wel muziek gedraaid.


De bezoekers van Moeke Nijmegen

Bij Moeke vind je bezoekers van jong tot oud. Veel ouders met (jonge) kinderen, maar ook zeker stelletjes van jong tot oud en kleine vriendengroepen. Gezien het kindermenu is er duidelijk aandacht voor kleinere kinderen.


Terras Moeke Nijmegen
Terras Moeke Nijmegen

Opvallend

Wat ons opviel is dat het druk was: ongekend. Dat werd ons natuurlijk al duidelijk toen we moesten aansluiten in de wachtrij. De bedieningsmedewerkers stralen ondanks de drukte juist rust uit en nemen de tijd om de kaart toe te lichten of je glas wijn bij te schenken uit de fles die op tafel staat. Ondanks het bomvolle terras, hebben we geen last gehad van de drukte. Moeke heeft ons verwend en daarvoor komen we graag een keer terug!


Onze waardering

Op het terras is het goed toeven. Hier geniet je heerlijk van een hapje en een borrel terwijl je uitkijkt over de mooie recreatieplas in Lent.


Moeke wordt zeker aanbevolen door ons! Moeke Nijmegen krijgt van ons een dikke 8!


Over Moeke Nijmegen

Willem van Arenbergstraat 6

Nijmegen-Noord

www.moeke.nl/nijmegen


Cuisine: Lunch, Nederlands, Vega(n), Borrel & Wine, Dine & Kids

Prijsklasse: Gemiddeld

Beoordeling: Zeer goed

Thuisbezorgd: Nee

Afhalen: Nee


Nice to know

Wij komen altijd onaangekondigd als 'mystery guest' naar een restaurant in Nijmegen. Wij willen the full experience zoals alle andere gasten dat krijgen. Moeke Nijmegen was niet op de hoogte van ons bezoek.

620 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven