• Restaurants Nijmegen

De beste Carpaccio van Nijmegen

Een tijd geleden hebben we onze volgers op Instagram en Facebook gevraagd bij welk restaurant in Nijmegen je de lekkerste rundercarpaccio eet. We hebben veel leuke reacties gekregen (dank hiervoor!) en we hebben een mooie lijst kunnen samenstellen met de top 10 van restaurants in Nijmegen met de lekkerste carpaccio.

Italiaans restaurant Carpaccio Nijmegen

Wat is carpaccio?

Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vetrandje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden), Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht.


Geschiedenis van Carpaccio (Wiki)

Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Giuseppe Cipriani, de toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië, had vele beroemde stamgasten, onder wie Charlie Chaplin en Ernest Hemingway.


Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veelgeziene gast. Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Cipriani bedacht daarop de carpaccio-schotel. Hij noemde dit gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een overzichtstentoonstelling werd gehouden in Venetië.


Cipriani werd geïnspireerd door het diepe rood en herkenbare geel dat Vittore Carpaccio in zijn schilderijen gebruikte. De carpaccio-schotel is een blijver op het menu van Harry's Bar.


Er zijn in de loop van de tijd vele varianten op het gerecht ontstaan, met, in plaats van de runderlende, ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, biet, zalm en kalfsbiefstuk. Daarbij zijn niet meer de kleuren van het gerecht, die het gerecht de naam gaven, leidend, maar het feit dat de ingrediënten zeer dun gesneden zijn.


Top 10 lekkerste carpaccio restaurants Nijmegen

Top 10 lekkerste Carpaccio restaurants van Nijmegen


Nu je hebt gelezen over de geschiedenis van carpaccio, is het tijd om de Top 10 van lekkerste carpaccio te onthullen. Ready...?!


10. Brass.

Brass. biedt de carpaccio tijdens de lunch aan als sandwich en deze bestaat uit Thaise basilicum pesto, truffel teriyaki, rucola en Parmezaanse kaas (€9,75). Een lunch bij Brass. is te bestellen tussen 12:00 en 15:30 uur. Ga je dineren bij Brass, dan kan je een Asian Carpaccio delen. Brass. noemt het zelf een ‘klassieker met een twist’ en dat is het zeker met truffel teriyaki, Thaise basilicum pesto en Parmezaan. Het te delen gerecht kost €9,25.


9. St. Anneke

1,5 meter carpaccio St. Anneke Nijmegen
Carpaccio St. Anneke

Bij St. Anneke tref je meerdere varianten van de carpaccio aan op de menukaarten. Ten eerste als lunch op heerlijk vloerbrood met pesto, truffelmayonaise, Parmezaan, pijnboompitten en rucola (€7,50). Ten twee staat dit gerecht als Mega carpaccio onder de salades op de lunchkaart. De carpaccio bevat pesto, truffelmayonaise, pijnboompitten, Parmezaan en rucola en wordt geserveerd met brood en aioli (€13,50). Als dit nog niet genoeg is kan je tijdens het diner ook een plank van 1,5 meter (!) bestellen boordevol carpaccio voor €50. Dan is er nog een pizza carpaccio (€13,50) en bevat de “M”Anneke’s plank à €18,50 ook pizza carpaccio en andere lekkere gerechtjes.


8. Lodewijk

Lodewijk bevindt zich in Nijmegen-Oost en is een gezellig eetcafé. Op de lunchkaart tref je een broodje met carpaccio met rucola, pijnboompitten, pesto en Parmigiano Reggiano voor €8,50. De wekelijks wisselende dinerkaart van Lodewijk staat binnen op de spiegelmuur. Hoogstwaarschijnlijk is de carpaccio hier ook te vinden als klassieker.


Carpaccio New Dutch Streetfood Nijmegen
Carpaccio New Dutch Streetfood

7. New Dutch Streetfood

Bij New Dutch kan je terecht voor ontbijt en lunch en op donderdagen zijn zij tot 20:00 uur geopend. Op de menukaart vind je de carpaccio onder de clubsandwiches (€11,75). Deze wordt belegd met Parmezaan, pesto en truffelmayonaise. Onder de classics staat de carpaccio salade inclusief pesto, Parmezaan, noten, truffelmayonaise en croutons (€13,75).


6. Villa Voorstad

Villa Voorstad aan de Voorstadslaan in Nijmegen mag niet ontbreken in deze Top 10 met lekkerste carpaccio’s van Nijmegen. De carpaccio van rund vind je op de dinerkaart en wordt gemaakt met pesto, sla, oude kaas, zongedroogde tomaat, truffelmayonaise en pitjes. Hij is voor €9,50 te bestellen als voorgerecht, maar ook als maaltijd met friet of brood voor €15.


Carpaccio Humphrey's Nijmegen
Carpaccio Humphrey's

5. Humphrey’s

Humprey’s werd ook vaak genoemd in onze poll. De carpaccio van Humphrey’s vind je op de 3-gangen menukaart. De rundercarpaccio wordt geserveerd met rucola, Grana Padona, zongedroogde tomaatjes en basilicumpesto of truffelmayonaise (€8,75).


4. Loetje

Loetje staat bekend als vleesrestaurant en daar hoort natuurlijk ook de carpaccio bij. Bij Loetje kan je de carpaccio bestellen als lunchgerecht en als voorgerecht bij je diner. Als lunch krijg je een ambachtelijk boordje rundercarpaccio met Parmezaanse kaas en pestodressing (€10). Als je de carpaccio als voorgerecht besteld, wordt deze geserveerd met pestodressing (€13,50).


3. Zeezicht

Onze top 3 begint met Zeezicht. Bij Zeezicht bestel je een sandwich carpaccio die bestaat uit noten, truffelmayonaise, pesto en Parmezaan (€11,75). Wil je de carpaccio liever als salade? Dan bestel je bij Zeezicht één van de klassiekers. Je krijgt dan een rundercarpaccio met noren, truffelmayonaise, pesto, Parmezaan en croutons voor €13,95.


Capaccio Bleeckerstreet Nijmegen
Capaccio Bleeckerstreet

2. Bleeckerstreet

Oeh, the best from the rest maar een mooie tweede plaats is voor Bleeckerstreet. Bleeckerstreet heeft een eat & share concept waar je voor een vast bedrag kan genieten van gerechten uit de hele wereld. Bleeckerstreet biedt 4 verschillende carpaccio gerechten aan: Frans, Italiaans, Spaans en de carpaccio van de dag. Welke volgens jullie de lekkerste is weten wij niet, maar hey: het concept is onbeperkt tafelen voor €32,50, dus je kan ze allemaal uitproberen!


Carpaccio Parkzicht Nijmegen
Carpaccio Parkzicht

1. Parkzicht

De grote winnaar van onze poll is Parkzicht! De carpaccio van Parkzicht bestaat uit runderlende, pesto, pijnboompitten, rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Je kan de carpaccio bestellen als voorgerecht (€9,75), maar ook als hoofdgerechten als XL variant met brood, frites of salade (€16).

520 weergaven0 opmerkingen