• Restaurants Nijmegen

Bankoh by sunset

Onlangs zijn we bij Bistrobar Bankoh geweest voor een visit. Bankoh is van dezelfde eigenaar als Bistrobar Berlin en in de wandelgangen hoorden wij dat er binnenkort ook in Rosendael een nieuwe zaak wordt geopend.


Bij Bankoh eet je Aziatisch. Een geweldig rijke keuken waar verschillende en unieke smaken de boventoon voeren. Bijna alle gerechten hebben dezelfde prijs en het formaat van een tussengerecht. Uitzonderingen hierop zijn de specials, zoals bijvoorbeeld de Wagyu Beef. De traditie van het voor-, hoofd- en nagerecht is helemaal losgelaten. Je mag zelf de volgorde bepalen.

Terras Bistrobar Bankoh Nijmegen
Terras bij ingang Bistrobar Bankoh

We komen aan op het terras en onze tafel staat klaar. Bankoh heeft tegenwoordig meerdere terrassen. Bij de ingang van het restaurant bevindt zich een terras, je vindt er een als halve ronding om het restaurant heen en nog een terras een verdieping lager direct aan de Waalhaven. Alle terrassen zijn voorzien van een overkapping in de vorm van hippe, lichte stretchtenten of je zit droog onder parasols bij de overkapping van het grote flatgebouw dat zich bevindt boven het restaurant.

Ontvangst

We nemen plaats aan tafel op het terras bij de ingang van het restaurant. Op tafel staat al een bakje met

Kroepoek tafel Bistrobar Bankoh Nijmegen
Kroepoek met satédip

twee verschillende soorten kroepoek en een kleiner bakje met pittige satédip voor ons klaar. Wat een geweldig begin! Zodra ons gezelschap compleet is bestellen we een fles witte wijn. We kiezen voor de Hongaarse Nagy Somló 'Zenit' | Tornai. We kunnen alvast verklappen dat we deze wijn bij alle gerechten hebben gedronken en dat was een goede match; geen uitzonderingen. De wijn komt snel aan tafel en er wordt gevraagd wie de wijn wil proeven. Na een rollende proefslok op de tong gaan we uiteraard akkoord met deze heerlijke fles Hongaarse witte wijn en wordt de wijn bij ons ingeschonken.

Het menu

De menukaarten liggen al voor ons klaar op tafel, onder het bestek. Lekker gemakkelijk en efficient. Terwijl wij rustig knagen aan de kroepoekstukjes met satédip maken we een keuze van de uitgebreide menukaart. Bij Bankoh kies je voor een shared dinner. Je kunt de gerechten ook per persoon bestellen, maar wij kregen niet het gevoel dat we hier echt een voor-, hoofd- en nagerecht wilden bestellen. Wij gaan dus delen! Op de menukaart vind je gerechten als Wagyu beef, oesters, Aziatische taco’s, loempia’s, fish cakes, lemper jackfruit, dumplings, carpaccio, gerookte zalm, lam, spareribs, etc. Moeten we nog even doorgaan?! Je kunt ook kiezen voor een complete rijsttafel of andere specials. En dan die desserts… Neem vooral zelf even een kijkje op de menukaart van Bankoh om jezelf te verheerlijken aan deze gerechten. De menukaart van Bankoh vind je hier.


Wij hebben dus voor verschillende gerechtjes als shared dinner gekozen, namelijk: Taco Ayam Bali, Loempia Bebek, Dumplings Chicken, Thai Carpaccio, 1000 Chili Chicken en Spare Ribs.


Omdat we met een oneven aantal gasten aan tafel zaten, werd er door het personeel geadviseerd om bij bepaalde gerechtjes er één extra bij te bestellen, zodat we geen ruzie aan tafel krijgen over de verdeling van de gerechten. We laten ons graag adviseren.


De bestelde gerechten hebben we in drie gangen besteld en smaakten delicieus.Het is druk, maar daar weet Bankoh wel raad mee!

We kenden Bankoh al van een eerder bezoek, maar schrokken nu van de drukte. Het gehele terras zat vol.

Het fijne aan Bankoh (vinden wij) is dat het team zeer vriendelijk, gezellig en amicaal is. Als je nog gezellig aan tafel aan het nagenieten bent van de eerste gang, komt na een tijdje een medewerker naar je toe om te vragen of je al voor een tweede keer wilt bestellen, omdat het nogal druk is in de keuken. Wij houden daarvan: proactief inlichten dat het iets langer kan duren voordat je de volgende gang op tafel krijgt. Toch veel later dan geadviseerd bestelden wij de tweede ronde. Dat duurde inderdaad even, maar dat wisten we en was voor ons geen probleem. Zeker niet met de heerlijke Hongaarse wijn op onze tafel.

Sfeer en publiek

Het terras ziet er geordend en transparant uit. Hier en daar wat planten en natuurlijk de gezellige light bulb verlichting. Voor ons perfect in balans met de warme lente-avond met prachtige zonsondergang achter de Oversteek (nieuwe brug) van Nijmegen. We schatten de gemiddelde leeftijd van de terrasgasten tijdens ons bezoek rond de 40 jaar. Geen kinderen.


Terras Bistrobar Bankoh Waalhaven Nijmegen
Terras Bankoh aan Waalhaven

We weten niet wat we nog meer kunnen vertellen dan onze super ervaring in bovenstaand verhaal. Kortom: bij Bankoh kom je om te verbinden: verbinden met je tafelgezelschap, verbinden met andere gasten, verbinden met de Aziatische keuken en verbinden met het leuke team van Bankoh. Er staan zoveel lekkere gerechten op de kaart, wij zijn hier nog lang niet uitgegeten! Wij beoordelen Bistrobar Bankoh met een 9!

Over Bistrobar Bankoh

Kaapstander 286, Nijmegen

Nabij Nijmegen Centrum

www.bistrobarbankoh.nl

Cuisine: Aziatisch, Luxe

Prijsklasse: Bovengemiddeld

Beoordeling: Uitmuntend

Nice to know

Wij komen altijd onaangekondigd als 'mystery guest' naar een restaurant in Nijmegen. Wij willen the full experience zoals alle andere gasten dat krijgen. Bistrobar Bankoh was niet op de hoogte van ons bezoek.

502 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven