• Restaurants Nijmegen

Applaus voor Claudius

Ja, we mochten weer! We zijn onlangs op bezoek geweest bij Restaurant Claudius in Nijmegen.

Restaurant Claudius Nijmegen Terras

Claudius is een klassiek en luxe Frans restaurant en is opgericht in 1970. Claudius heeft de menukaart sindsdien niet (of amper) gewijzigd. Vlees is dé specialiteit van Claudius. Het wordt bereid door hun chef op de houtskoolgrill die midden in het restaurant staat. Bij het hoofdgerecht serveren ze verder een salade, warme seizoensgerechten en franse frites. Je maakt je diner compleet met een heerlijke wijn van de zeer uitgebreide wijnkaart. Door de constante en goede kwaliteit komen veel gasten graag terug bij Claudius. Ook binnen het

Restaurant Claudius Nijmegen Houtskoolgrill
Houtskoolgrill Claudius

bedrijfsleven staan zij bekend als hét restaurant waar je niet voor verrassingen komt te staan. Claudius is ook een mooi restaurant gesitueerd in een stadspand met aangebouwde serre. En in de zomer kun je dineren in de sfeervolle tuin. Helaas was de tuin wegens vernieuwing niet open tijdens ons bezoek, dus we komen graag een keer terug om in de vernieuwde tuin te zitten. De naam Claudius is niet zomaar gekozen. Het komt van de Batavier Claudius Civilis, aanvoerder van de Bataafse Opstand (69-70 na Christus) tegen de Romeinen in Nijmegen.


Nieuwe eigenaar

Claudius is een tijd geleden overgenomen door de eigenaren van Bistro De Bok en dat is te zien! Het interieur is flink onder handen genomen en gemoderniseerd. We kennen Claudius al langer en hebben naast het vernieuwde interieur nog een paar kleine wijzigingen ontdekt. Zo is de saladebar die voorheen aan tafel werd gepresenteerd verdwenen en het vlees dat voor je wordt gegrild wordt niet meer vooraf aan tafel getoond ter goedkeuring. Daarnaast werd er vroeger gevraagd wie de gastheer was, zodat de gastheer een andere menukaart kreeg dan de overige tafelgasten. De gastheer was de enige met een menukaart waar de prijzen van de gerechten ook op stonden. Maar nu krijgen alle tafelgasten een menukaart met de gerechtprijzen. Met deze wijzigingen verlegd Claudius de focus wat meer op jonger publiek.


Restaurant Claudius Nijmegen Saté aperitief
Saté bij aperitief

De menukaart

We komen aan in het restaurant en onze tafel staat klaar. Voordat we binnen plaatsnemen, drinken we eerst een aperitief op het kleine terras aan de voorzijde van het restaurant. Hierbij wordt ook een kleine portie lekkere saté aangeboden. Buiten krijgen we de menukaarten en maken we onze keuze. Zoals al eerder benoemd staat Claudius bekend om zijn vlees. Op de kaart vind je gerechten als Pâté de Chef, Carpaccio, Gamba’s à L’ail, King Crab, Escargots, soepen, Wagyu Beef, Mixed Grill, veel varianten ossenhaas, Kalfszwezerik, T-Bone steak, verschillende kaassoorten, chocolade mouse, Crème Brûlée, etc.Er is enorm veel keuze. Wij houden van vlees én vis, dus hoe dan ook komen wij hier terug om van meer gerechten te proeven.

De uitgebreide wijnkaart

Ook de wijnkaart is zeer uitgebreid, wat wij volledig vinden passen bij het Franse, luxe restaurant. Bijna alle wijnen komen uit Frankrijk, maar er zijn ook genoeg wijnen uit andere landen beschikbaar. En laat je hier vooral een goede wijn bij je gerechten adviseren, want daar heeft het team zeer veel kennis van.


Restaurant Claudius Nijmegen Wijn Salentein Chardonnay
Salentein Chardonnay Claudius

We zitten dus nog op het terras en we bestellen de Franse uiensoep, Gamba’s à L’ail en de Chateaubriand (v.a. 2 personen). Qua wijn kiezen we voor de (zo flauw) Argentijnse Salentein | Chardonnay Reserve. Zodra de voorgerechten klaar zijn komt een bedieningsmedewerker ons halen om naar de tafel te begeleiden.Zodra we zitten komen onze voorgerechten direct op tafel. De geur van Frankrijk komt ons tegemoet door de uien in de soep en de knoflook in de gamba’s. Er wordt overigens brood geserveerd bij de voorgerechten. Voor we het echt door hebben zijn onze voorgerechten tot onze teleurstelling al op. Dat heeft niks te maken met porties, maar puur de smaak die we helaas achter ons moeten laten. We moeten toegeven: de porties zijn niet groot. Ook niet klein. Het is genoeg, maar als je meer honger hebt, kies je voor een groter gerecht.


Zodra we het voorgerecht op hebben, worden de lege borden weggehaald en na even wachten krijgen we geen saladebar aan tafel, maar wel per persoon een heerlijke salade. We snoepen hier alvast van terwijl de hoofdgerechten arriveren. De Chateaubriand is mooi ingesneden, zodat we meteen zien dat deze chef weet wat medium-rare en medium-plus betekent. Direct na de Chateaubriand komen de seizoensgroenten, Franse frites en sausjes op tafel. Eet smakelijk! Het vlees is botermals en de sausjes complementeren het vlees. Intussen zijn onze wijnglazen meermaals ingeschonken met de heerlijke Salentein Chardonnay.

Het terras

Ook weer jammer dat het hoofdgerecht op is, dus we nemen nog een kijkje op de dessertkaart. Dat kan

niet tegenvallen. Ach, toch nog een Crème Brûlée en espresso and we love it. Het dessert nuttigen wij ook weer op het terras aan de voorzijde. Hier staan maar twee tafeltjes en we hebben geluk dat we hier steeds plaats kunnen nemen, terwijl het restaurant vol zit.

Op het kleine terras zit je fijn. Je kijkt hier naar de mooie oude panden van Nijmegen en de voorbijgangers. Het is droog en warm deze avond, dus het is druk in de stad,

Onze waardering

Bij Claudius geniet je van een uitmuntende service en is er veel aandacht voor de gasten. De prijzen zijn bovengemiddeld, maar de service ook. Wij houden van deze service en aandacht. Als het om horeca etiquetten gaat weet Claudius daar wel raad mee; traditionele horeca waar de etiquetten hoog in het vaandel staan.


De wijn en de borden worden vanuit de rechterkant geserveerd, de medewerkers hangen niet over de tafel heen, er blijven geen lege borden of bakjes op tafel staan, het team heeft verstand van wijn en ze schenken je wijn proactief bij. Dus wil jij jouw zakenpartner meenemen naar een restaurant in Nijmegen met klasse of wil jij indruk maken op je schoonfamilie? Neem ze mee naar Claudius! Wij beoordelen Restaurant Claudius met een 9,5!


Over Restaurant Claudius

Bisschop Hamerstraat 12, Nijmegen

Nijmegen Centrum

www.restaurantclaudius.nl


Cuisine: Frans, Luxe

Prijsklasse: Bovengemiddeld

Beoordeling: Uitmuntend


Nice to know


Wij komen altijd onaangekondigd als 'mystery guest' naar een restaurant in Nijmegen. Wij willen the full experience zoals alle andere gasten dat krijgen. Restaurant Claudius was niet op de hoogte van ons bezoek.

363 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven